16+ · 18+ · anime · AOT · Attack on Titan · Shingeki no Kyojin · SNK

Shingeki no Kyojin #6

2

Miután a Felderítő Egység megkezdi 57. felfedező útját a katonák szétszóródnak és az Erwin által kidolgozott legbiztonságosabb formációba rendeződve indulnak meg a kijelölt cél felé. A formáción belül különböző jelzőfényekkel kommunikálnak, ami segít abban, hogy elkerüljék az óriásokat és harc nélkül haladjanak előre.

Egy ideig nyugodtan haladnak előre, de aztán feltűnik egy kinézetre és viselkedésre is rendellenes óriás. Armin az elsők között találkozik vele. Azonnal levonja a következtetést, hogy ez az óriás nem egy Rendellenes. Gondolkodik, célja van, keres valamit vagy valakit. Ugyan olyan, mint a kolosszális vagy a páncélos óriás.

4

Közben sajnálatos módon kiderül, hogy a Nőstény óriás magával vitt néhány Rendellenest, akik kiiktatták az alakzat felderítő részét, így nem tudták felhívni a figyelmeztetni a többi egységet a veszélyről.

Armin eközben próbál meglógni a Női óriás elől, de az túl gyors. Utoléri. A fiú leesik a lováról, esés közben a fejére csúszik köpenye csuklyája, ezzel eltakarva az arcát. A Nőstény óriás lehajol hozzá, óvatosan felemeli a kapucniját, és amikor meggyőződött valamiről otthagyja Armint. A fiú ekkor jön rá, hogy a lény keres valakit.

Armin arra is rájön, hogy a Női óriás nagy valószínűséggel Erent keresi. Közben csatlakozik hozzá Jean és Reiner is, akiknek elmondja mire jött rá eddig. Itt derül ki, hogy minden osztagnak mást mondtak arról, hol helyezkedik el Eren a formációban, viszont Armin meggyőződése, hogy a formáció legbiztonságosabb részében található.

A trió gyenge próbálkozást tesz arra, hogy megállítsák az óriást. Armin és Jean kis híján odavesznek. Armin azzal próbálja menteni Jeant, megkéri bosszulja meg legjobb barátját, akit a Nőstény óriás megölt korábban. Erre a nőstény óriás megdermed. Reiner kihasználva a pillanatnyi előnyt kiszabadítja Jeant, a nőtény óriás elkapja Reinert és látszólag megöli, de a fiúnak sikerül kiszabadulnia. (Grrrrrr….. Traitor….)

11

A nőstény óriás futni hagyja őket és elindul az alakzat azon pontja felé, ahol Eren van. Ezután Armin, Reiner és Jean kifújják magukat. Jean próbálja visszahívni a lovát, de az nem jön. Kétségbeesésében elkezd azon gondolkodni, hogy kit kellene hátrahagyni hármójuk közül. A sérült Armint, a nagydarab Reinert (aki nagy helyet foglal a lovon) vagy őt magát, akinek nem jön vissza a lova. (Reinert… ) Christa érkezik megmentésükre 2 szabad lóval. Ezután Armin úgy véli Erwin visszavonulót rendel el, ám legnagyobb meglepetésükre csak irányt változtatnak, és folytatják útjukat.

14

Megtépázott csapatunk megérkezik a hatalmas fák erdejéhez. Az új kadétokban felmerül a kétely, hogy vajon miért mentek oda. Hiszen ez jóval messzebb van az úti céljuktól. Ennek tetejében azt sem értik, hogy egyesek miért lépnek be az erdőbe, a többiek pedig miért kell, hogy megkerüljék. Vajon mit titkolhat előlük Erwin De ez messze van eredeti céljuktól. Ráadásul egy részük behatol az erdőbe, a többiek viszont megkerülik.

Bepillantás nyerünk Eren és az őt kísérő csapat helyzetébe. A fiú nem érti, mi történik körülötte. Miért léptek be az erdőbe, és Rivaille sem válaszol a kérdéseire. Először arra gondol, hogy azért nem válaszolja meg a kérdéseit, mert így akarja arra sarkallni, hogy gondolkodjon, de amikor végignéz társai arcán megdöbben, hogy ők is értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt. Ekkor tudatosul benne, hogy talán még Rivaille sem tudja, mi történik.

17

Armin és társai lassan rájönnek Erwin tervére: a felderítő út eredeti célja az volt, hogy élve elfogják a Női óriást. De vajon Erwin honnan tudott róla, hogy létezik egy Női óriás?

„Mi a feladatotok? Az, hogy magával rántsanak a pillanatnyi érzéseitek? Még szép, hogy nem. Az osztagunk feladata, hogy megvédjük a kölyköt mindennemű bajtól.”

Rivaille egységét utoléri a Női óriás. A csapat tagjai kétségbe esve kérik vezetőjüket, adja ki a parancsot a manőver-felszerelés használatára. Erre azonban nem kapnak engedélyt. Eren nem akarja elfogadni, hogy miatta ennyi társukat feláldozzák. Mi értelme, ha egy harapással át tudna változni és ki tudná iktatni a Nőstény óriást.

23

 „Helyesen gondolkozol. Ha meg akarod tenni, tedd. Én látom rajta, hogy ő egy igazi szörnyeteg. És ennek semmi köze az óriáserejéhez. Akármilyen erővel is próbáljuk elnyomni, akármilyen ketrecbe is zárjuk, sosem fogja másnak alárendelni magát. Eren, a döntéseink közti különbség a tapasztalatban rejlik. De neked nem szükséges erre hagyatkoznod. Válassz csak. Magadban fogsz hinni, vagy pedig a Felderítő Egységben és bennem? Én sem tudom, mi a helyes döntés. Sosem tudtam. Csak a saját képességeimben hiszek, vagy pedig a megbízható bajtársaim döntéseiben. De senki sem tudja, milyen véget érnek a dolgok. Szóval olyat válassz, amelyet kevésbé fogsz később megbánni.”

Ezen a ponton bepillantást nyerhetünk a küldetés előtti egy hónapban történt „kiképzésbe”. Megtudjuk mennyire is bizonytalan még Eren átváltozási képessége. Megtudjuk eleinte mennyire féltek tőle Rivaille emberei. Szemtanúi leszünk egy véletlen részleges átalakulásának, ami után a „társai” fegyvert rántanak ellen. Azt is megtudjuk, hogy amikor kiderült, hogy Eren nem szándékosan idézte meg az óriását, úgy büntetik magukat, hogy megpróbálják átharapni a saját bőrüket.

A kis visszaemlékezés miatt Eren úgy dönt, nem változik át. Megbízik társaiban. Ennek köszönhetően sikerül csapdába ejteni a Nőstény óriást. Világossá válik, hogy Rivaille tudta, hogy ez a terv. Erwin szavaiból pedig az érződik, hogy már jóval régebb óta tud a Nőstény óriás létezéséről. Ami, ismétlem, rengeteg kérdést vet fel.

24

 

6
Közismert tények #21: Erwin Smith dolgozta ki a nagy hatótávolságú felderítő alakzatot. A bevezetése óta a falakon kívüli hadműveletek túlélési aránya nagy mértékben megnőtt.

 

7
Közismert tények #22: Ez az alakzat egyszerűen fogalmazva egy emberi lokátor. Erwin parancsnoknak jelezve azt, hogy ki van az óriás észlelésének középpontjában, lehetségessé vált a veszély elkerülése az útvonal megváltoztatásával.
15
Közismert tények #23: A hatalmas fák erdeje – A falakon kívül és belül is nőnek hatalmas fák, melyek nyolcvan méternél is magasabbra nőhetnek. Ezek a fák bizonyos körzeteken kívül természetes módon is előlefordítgatnak.
16
Közismert tények #24: A hatalmas fák erdeje – A Mária Fal áttörése előtt egy helyi látványosság volt, de azóta a Felderítő Egység egy védelmi pontnak használja az óriások ellen a felderítő utak során.
21
Közismert tények #25: Füstlövedék – Kisebb, puskaporral működő pisztolyokat használnak a jelzőfények kilövésére. A lövedéket tároló csövet minden alkalommal cserélni kell.
22
Közismert tények #26: Füstlövedékek – A jelzőfény színe az üzenet tartalma szerint cserélődik: Vörös – óriás a láthatáron; Zöld – útvonal megváltoztatása; Fekete – Rendellenes a láthatáron.

“közismert tények” képek és szöveg forrása: animeaddicts.hu

Hozzászólás