16+ · 18+ · anime · AOT · Attack on Titan · Shingeki no Kyojin · SNK

Shingeki no Kyojin #9

1

Történetünket pontosan ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Vagyis azt láthatjuk, ahogyan Annienak köszönhetően a Sina Falból leomlott részből egy óriás szeme mered a semmibe. A katonaság döbbenten figyeli a falat, és ötletük sincs, hogy mihez kezdjenek. Itt kapcsolódik be a történetbe Nick atya, a Fal Hitvallásának vezetője, bármi történjék is, ne hagyják, hogy az óriást napfény érje. Hanji békésen és erőszakkal is megpróbál válaszokat kicsikarni az atyából, de a férfi a titkok megtartásáért még az életét is feláldozná.

Egy másik helyszínen a 104-es osztag kadétjai állomásoznak. Nem érték miért nem kaptak felszerelést, miért nem gyakorlatozhatnak, amikor a többi katona teljes fegyverzetben veszi őket körül. Később persze kiderül, hogy gyanakszanak pár kadétra, hogy óriások lehetnek.

A semmittevés közepette Sasha egyszer csak kijelenti, hogy óriások tartanak feléjük. Hallja a lépteik hangját. Társai csak legyintenek kijelentésére, ám ekkor egy felfegyverzett katona, Nanba, szól nekik, szedjék össze magukat, mert óriások közelednek feléjük. Miche, az osztagvezető, utasítja egyik társát, menjen és értesítse a körzeteket, hogy a Rózsa Falat áttörték. A többi kadétnak a feladata pedig, hogy a környező falvakat ki kell üríteniük.Mielőtt még a csapat külön válhatna a furcsa óriásokból összeverődött „falka” hirtelen megtorpan és célba veszi őket. Miche továbbküldi a kadétokat, ő maga pedig eltereli a titánok figyelmét.

10

Miche magánakciója közben felfigyel egy különös óriásra. Ami figyelmen kívül hagyja őt és csapatát. Hatalmas, szőrös, állatias kinézete van a lénynek. a férfi magához hívja lovát, amit elkap ez a különös óriás és az osztagvezető felé hajítja. Miche leesik a háztetőről, az őt körülvevő óriások közül pont egy töpszli kezében landol, aki ösztönösen meg akarná enni a férfit. Ám ekkor egy hang megállítja az óriást. A törpe óriás egy pillanatra megdermed, majd folytatja, amit elkezdett. Ezt azonban nem nézi jó szemmel a szörny óriás és szétroppantja a fejét.

Ha ez még nem lenne eléggé hátborzongató és izgalmas kapunk egy újabb csavart: a szörny óriás megkérdezi mi az a fegyver, amivel Miche repülni tud. A férfi annyira megdöbben és megretten, hogy szólni se bír. Ezt az óriás is megemlíti neki. Mellékesen még hozzáteszi, hogy magával viszi a manőverfelszerelést. Aztán elsétál és a megmaradt óriások gondjára bízza Michet, akik kegyetlenül széttépik őt.

A második rész már kissé kaotikusan indul. Több fél információ hangzik el benne, ami valószínűleg a későbbiekben fogja elnyerni magyarázatát.Miközben pedig a fővárosban lévő Eren, Mikasam, Armin, Hanji, Levi elindulnak az áttört fal felé és Nick atya is velük tart… Na, nem önként, hanem hogy meglássa, mit tesznek meg a Felderítő Egység tagjai a szabadságért, hátha így megered a nyelve.

18

A kis közjáték után visszatérünk a 104-es osztaghoz, ahol Sasha elindul szülőfaluja felé figyelmeztetni az ott élőket. A feszültség oldására bepillantást nyerünk a lány múltjába, ahol jó szokásához híven elcsent egy szelet húst a raktárból. Édesapjával veszekedett ezen és hogy a Mária Falon belülről menekült embereket nem helyes befogadni, mert csak osztozni kell velük az élelmen. Édesapja nem ért vele egyet, szerinte be kell fogadni őket és fel kell adniuk régi életüket.

Sasha a faluja felé tartva észreveszi az óriás lábnyomokat az ösvényen. A faluba érve csodálkozva látja, hogy teljesen megváltozott a hely. Az első házhoz érve borzalmas látvány tárul elénk. A házban egy kislány ül rémülten, mellette egy óriás csámcsog a kislány életben lévő édesanyjából. Sasha ugyan megpróbálja egy baltával levágni az óriás fejét, de nem sikerül neki. Amikor pedig meglátja a gyereket inkább őt menti, nem vesztegeti az erejét a titán megölésére.

2526

Sasha kétségbeesetten próbálja megnyugtatni a lányt, miközben a lova elszökik és az óriás is kimászik a házból. Menekülés közben a lány elmondja, hogy mindenki elment, őket hátrahagyták, mert anyja lába rossz volt és senki nem jött vissza segíteni. Sasha előre küldi a lányt, hogy időt nyerhessen a menekülésre. Miután megvakítja az óriást a kislány után ered és ekkor találkozik össze édesapjával.

Connie falujában folytatjuk tovább utunkat, amit teljesen elhagyatottan és lerombolva találnak meg. A fiú kétségbeesetten keresgéli a falubelieket, ám csak egy óriást talál, ami háton fekve, tétlenül vesztegel Conniék házának tetején. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy az óriás rövid végtagjai miatt képtelen mozogni. Ám ami ennél is furcsább, hogy a faluban egy holttestet sem találnak. Sem vért, sem leszakadt végtagokat. Értetlenül állnak ahhoz a tényhez is, hogyha a faluiak elmenekültek miért hagyták hátra a lovakat. Azt is hamar észreveszik, hogy az óriás nem tud mozogni és azt sem értik, hogy akkor hogyan kerülhetett a faluba. A leghátborzongatóbb dolog mégis az, amikor Conniet köszönti otthonában az óriás. A fiú ugyan próbálja ezt elmagyarázni Reinernek, de az idegesen eltereli a témát. Hát nem furcsa?

 „Connie! Felfogtad egyáltalán, hogy milyen helyzetben vagyunk!? Több százezer ember sorsa függ most attól, hogy sikerrel járunk-e vagy sem! A családod lehet, hogy elmenekült innen, de a hajszának még nincs vége! Egy katonának a kötelesség az első!”

(Sajnos azt kell mondanom itt annyira gyorsan történik, sok dolog és több szálon, hogy csak a tényleg nagyon fontos információkat fogom kiemelni.)

33

Az első óriás feltűnése után fél nappal láthatjuk, ahogy korom sötétben a déli csapat apró fáklyákkal kutyagol a fal mellett a lyukat keresve, amin az óriások vélhetőleg beözönlöttek. Mindenkinek azon jár az esze, hogy vajon mikor törnek rájuk, meddig kell keresgélniük és nem akarnak sötétben óriásokba botlani. Aztán velük szemben fáklyák jelennek meg és összetalálkoznak a szétvált csapatok, valamint kiderül, hogy semmilyen lyukat nem találtak. Végül a csapat egy közeli várromban húzza meg magát.

34

Ugyan néhány eddig is fel-fel tűnt Eren, Armin, Hanji, Levi és Mikasa, de kicsit jobban is rájuk fókuszál a történet: a csapatuk szekéren megy valahova és az út közben a falról beszélgetnek. Pontosabban arról, hogy a fala összetétele nagyban hasonlít ahhoz, amivel Annie elzárta magát. Vagyis az óriások megkövesedett bőréből lett létrehozva a fal. Ekkor merül fel az ötlet, hogy Eren használhatná ezt a képességét a Sina Fal befoltozásához és a Mária Fal visszafoglalásához.

 „Nem számít, hogy mit gondolsz. Muszáj megtenned. Nincs más választásod. Kifogytunk az ötletekből. A védelmünk nem fog sokáig kitartani, úgyhogy vagy ez vagy a halál. Sikerrel kell járnod.”

36

A csapat megérkezik egy olyan helyre, ahol a külső területről menekülő emberek várakoznak. Nick atya elszörnyedve nézi a nyúzott, elkeseredett, reményvesztett és megtört arcokat. De még ez sem elég ahhoz, hogy elmondja a Falakat övező nagy titkot. Annyit azonban elárul, hogy egy nőt kell keresniük, aki a 104-es kadétok közül csatlakozott a Felderítő Egységhez. A keresett válaszokat ő tudja megadni. Eren, Armin és Mikasa rögtön tudják is kit kell keresni, aki nem más mint Christina.

„Nézze meg jól azoknak a tekintetét, akik elvesztettek mindent. Ők azok, akiket cserbenhagytak ön és a magához hasonlók. Ha a maguk egyházán múlik, akkor nemsokára elözönlenek minket az óriások. Mindannyiukat elevenen fognak felzabálni és az utolsó hang, amit hallani fog, az a csontjainak az elroppanása lesz. Szó szerint felemésztenek majd minket.”

37

Visszakanyarodva a toronyban tanyázó kadétokhoz, észreveszik, hogy óriások közelednek feléjük. Egyik feljebbvalójuk feltessékeli őket a torony tetejére. Értetlenül szemlélik, hogyan képesek az óriások éjjel mozogni. Ennek tetejében ők is szembetalálják magukat a szörny óriással.

39

Korábban egy érdekes fél pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor Ymirt kérdőre vonja Reiner, hogy hogyan képes elolvasni az egyik talált konzerven lévő írást. Most pedig még egy rendkívül furcsa momentum tárul fel előttünk: Ymir, Reneir és Bertoldt nem rémülten és döbbenten bámulják a szörny óriást, hanem úgy, mintha nem tudnák felfogni, hogy miért van éppen itt. Szóval, mint akik tudják, hogy létezik, de a lénynek nem kellene akkor ott lennie.

Eközben pedig Eren osztaga elindul a várrom felé, ahol a többiek ragadtak.

 

9
Nyilvánosságra nem hozott információk #13: Csak kevesen tudtak a falakban lévő óriásokról. Ugyanabból az anyagból formálták a falat, mint ami a Nőstény Óriás kristálybörtönét is alkotja. A Falak Egyházának vezetői tudtak ezekről a dolgokról, de mégis titokban tartották.
23
Közismert tények #39: Ellátófalvak – A falakon belül számtalan ellátófalu épült, ahol ételt és más fogyasztói árut termelnek a gazdálkodók a nagyobb népességű városok ellátására.
35
Közismert tények #40: Fáklyák – Ezek a látszólag primitívnek tűnő fáklyák nem alszanak ki semmilyen szélsőséges körülmény hatására, de még a földre ejtésük után sem. A strapabíróságuk és hosszú égési idejük miatt az elkészítésükhöz szükséges eszközök részét képezik az alap Felderítő-felszerelésnek.

képek forrása: animeaddicts.hu

Hozzászólás